Nett Fron realizeaza productie de unicat intr-un timp si cost cat al seriilor bg

Producatorul de usi si decoruri de mobilier, Nett Front, are cresteri in vanzari de 20-30% pe an, de cand utilizeaza platforma SeniorXRP de la Senior Software, reusind sa realizeze productie de unicat la un timp si un cost cat al seriilor. Compania, care a inregistrat o evolutie spectaculoasa in ultimii ani, genereaza si opereaza zilnic comenzi de ordinul sutelor, fara erori, clientii plasandu-si usor comenzile in portalul din sistem, de unde sunt preluate automat in productie.

Nett Front, o companie din Mures, foloseste tehnologii moderne pentru a produce fronturi personalizate din MDF, vopsite sau infoliate (productie de unicate), la un cost si intr-un timp cat al productiei in serie. Aceasta preia si opereaza zilnic sute de comenzi, sustinuta de SeniorXRP de la Senior Software - soft ERP pentru managementul resurselor si al fluxurilor complexe de business.

In anul 2016, compania a achizitionat platforma SeniorXRP, care a fost integrata cu aplicatiile din productie folosite de Nett Front. Cu ajutorul automatizarii, producatorul a inregistrat cresteri de 20-30% pe an in materie de comenzi si a reusit sa-si tripleze cifra de afaceri, ajungand in 2021 la 13,5 milioane euro. Parteneriatul cu Senior Software a sustinut dezvoltarea continua a companiei si a dus la obtinerea de rezultate notabile, precum: cresterea acuratetei datelor, reducerea timpilor de lucru, optimizarea operatiunilor bancare, gestionarea unui numar crescut de comenzi cu acelasi personal etc.

Cu SeniorXRP, clientii Nett Front au trecut de la introducerea manuala a datelor intr-un formular Excel si trimiterea acestuia prin e-mail sau fax, la plasarea comenzii din doua clickuri si transmiterea in productie in cateva secunde, fata de jumatate de ora cat presupunea anterior.

SeniorXRP este incredibil de intuitiv si ne ofera un avantaj foarte mare. Ne ajuta sa luam decizii rapide si concrete, la zi. Informatia din sistem este cat se poate de clara si poate fi utilizata de oriunde, printr-un simplu click, reducand efectiv timpii de decizie.

Una dintre cele mai importante realizari custom este modulul de comenzi, mai exact portalul self-service din SeniorXRP, unde clientii pot sa introduca rapid comenzile direct in platforma, iar cand parametri inscrisi nu corespund, sistemul ii atentioneaza cu un pop-up.

Comanda se introduce foarte simplu, e ca mersul pe jos. Avem clienti care introduc zeci de comenzi intr-un timp foarte scurt, fara niciun fel de problema. Simplitatea sistemului este una incredibila. E o diferenta de la cer la pamant. Dupa ce au realizat cat de simplu este sa plasezi o comanda, clientii ne-au mentionat ca nu se mai vad intorcandu-se la vechiul mod de lucru. Generam si operam comenzi de ordinul sutelor aproape in fiecare zi, cu acelasi numar de angajati. Avem un flux in crestere, de la an la an, de 20-30%, in materie de comenzi

- a specificat Matei Mircea, Manager Vanzari – Nett Front.

Cu ajutorul solutiei de la Senior Software, Nett Front a automatizat o gama larga de fluxuri de lucru din companie, atat din zona de productie, cat si din zona financiar – administrativa. Iata cateva procese care se desfasoara mult mai eficient datorita sistemului SeniorXRP:

Prelucrarea automata a comenzilor de client si lansarea acestora in productie
Listarea in masa a documentelor de business
Incarcarea si descarcarea automata a stocurilor
Gestionarea comenzilor de achizitie si realizarea automata a receptiilor etc.

Datorita integrarii sistemului cu celelalte aplicatii utilizate de Nett Front, s-a realizat fluidizarea fluxului de informatii din intreaga companie, ceea ce a permis conectarea proceselor de lucru si cresterea operativitatii in activitatile de zi cu zi.

Avem informatii legate de tot procesul de fabricatie, de materialele folosite in procesul de productie, dar si informatii legate de rotatia stocurilor, de clientii nostri, de cerintele lor, atat pe partea de produse de marketing, cat si in ceea ce priveste cerintele pietei.

Integrarea sistemului cu alte aplicatii este destul de usoara. Noi am integrat SeniorXRP cu trei mari softuri proprii: cel de optimizare a procesului de productie, cel de urmarire a productiei si cel de ambalare si paletizare. Softul este compatibil cu sisteme bancare, de aceea am reusit sa automatizam platile catre furnizori si sa procesam extrasele bancare automat cu SeniorXRP

- a precizat Czink Melinda, Director Economic – Nett Front.

”Au trecut 6 ani si inca vedem ca ne putem dezvolta impreuna”

La inceputul activitatii, Nett Front a folosit pentru scurt timp un program clasic de contabilitate, iar, mai apoi, un ERP mai simplu, pe care l-a schimbat dupa doar 3 ani, deoarece nu mai permitea gestionarea volumului de date in crestere. Mai departe, potrivit producatorului, pe parcursul a 7 ani, acesta a folosit un alt soft ERP, mai complex, insa care, de asemenea, a fost inlocuit fiindca nu a mai fost dezvoltat pentru a corespunde ritmului de crestere al afacerii Nett Front.

De atunci, Nett Front utilizeaza SeniorXRP, o solutie software ERP flexibila si scalabila, conceputa sa functioneze ca o platforma de dezvoltare. Cu o interfata intuitiva, sistemul include functionalitati extinse de ERP, CRM, Portal Self-Service si nu numai, perfect integrate, ce au la baza tehnologii de ultima generatie. Trecerea de la vechiul soft la platforma SeniorXRP s-a realizat automat, fara sa fie necesara intreruperea activitatii producatorului si fara sa afecteze clientii, Go Live-ul realizandu-se de pe o zi pe alta, intr-o singura noapte.

Motivul principal pentru care am achizitionat SeniorXRP era flexibilitatea, dar si faptul ca furnizorul s-a angajat sa personalizeze sistemul dupa nevoile noastre. Am inceput cu speranta ca peste 6 ani nu o sa ajungem din nou in situatia de a schimba softul si iata ca au trecut acesti ani si suntem in continuare multumiti de colaborare si inca vedem ca ne putem dezvolta impreuna

- a mentionat Széll Andrea, Asistent Manager – Nett Front.

Despre Nett Front

Infiintata in anul 2006, Nett Front este o companie din judetul Mures, care produce usi si decoruri de mobilier infoliate si vopsite, din material MDF, in marimi atipice si standard, avand inclusiv capacitatea de a onora si comenzi in serie. Nett Front a inceput ca o afacere de familie, cu 8 angajati si o suprafata inchiriata de 1.200 mp, ajungand in prezent la un numar de 130 de angajati si la spatii proprii de peste 10.000 mp.

Despre Senior Software

Senior Software este furnizor si dezvoltator de sisteme software performante pentru managementul integrat al afacerilor. Fondata in 2003, compania a realizat peste 450 de implementari de succes, utilizand cele mai noi tehnologii. Senior Software implementeaza sisteme intuitive de tip ERP, BI, SCM, MES, E-commerce si Hardware. Compania isi desfasoara activitatea in cinci locatii din Romania (Bucuresti, Constanta, Cluj, Iasi, Timisoara) cu o echipa formata din peste 180 de angajati.

Citeste si:

Industrii

Factsheet SeniorXRP

Descarca gratuit factsheetul solutiei SeniorXRP si afla cum te poate ajuta solutia sa iti dezvolti afacerea!