Generam si operam comenzi de ordinul sutelor aproape in fiecare zi, cu acelasi numar de angajati. Avem un flux in crestere, de la an la an, de 20-30%, in materie de comenzi. SeniorXRP este un sistem incredibil de intuitiv.

Matei Mircea, Manager Vanzari – Nett Front

Implementarea solutiei SeniorXRP in cadrul companiei Nett Front

Nett Front, companie din judetul Mures, reuseste sa realizeze productie de unicat intr-un timp si cu un cost similar cu cel al productiei in serie. Producatorul de usi si decoruri de mobilier din MDF a achizitionat in 2016 solutia SeniorXRP – sistem performant de tip ERP, iar de atunci a inregistrat anual cresteri de 20-30% in materie de comenzi, triplandu-si cifra de afaceri in ultimii 5 ani.

Sustinuta de platforma SeniorXRP, compania a inregistrat multiple rezultate notabile, precum generarea si operarea cu usurinta si fara erori a sute de comenzi aproape in fiecare zi, cu acelasi numar de angajati. Producatorul a optimizat numeroase procese de lucru din companie si a redus considerabil timpii de lucru, obtinand vizibilitate si control asupra intregii afaceri.

Date despre companie:

Industrie:
Mobila & amenajari interioare

Activitati / specializare:
Productie de fronturi infoliate sau vopsite din MDF, in marimi atipice si standard

Cifra de afaceri:
13.5 milioane euro

Spatii:
Fabrica si showroomuri in suprafata de 10.000 mp

Angajati:
130

Prezentarea generala a proiectului:

Scopul proiectului: automatizarea operatiunilor si proceselor de lucru din compania Nett Front. S-a urmarit standardizarea si optimizarea procesului de preluare si gestionare comenzi si a altor fluxuri de lucru, conectarea acestora si adaptarea functionalitatilor la particularitatile specifice producatorului Nett Front.

Furnizorul de solutii software:
Senior Software
Divizia:
XRP
Solutia implementata:
SeniorXRP – sistem ERP pentru managementul fluxurilor complexe de business
Go Live:
Octombrie 2017
Module implementate:
Distributie, Productie, Financiar – Contabilitate, CRM, Portal Self-Service, Dashboarduri personalizate
Solutia inlocuita:
iBS Xtended ERP
nett front utilizeaza cu succes platforma erp seniorxrp

Asteptarile companiei Nett Front de la solutia SeniorXRP:

Echipa Nett Front a urmarit sa implementeze un sistem ERP de gestionare a resurselor personalizabil, care sa sustina ritmul accelerat de crestere al companiei.

Producatorul si-a pus in plan sa optimizeze o gama larga de operatiuni cu sistemul SeniorXRP, sa gestioneze unitar toate resursele, sa automatizeze procesele de lucru si sa conecteze fluxurile de business.

Printre procesele vizate pentru optimizare s-au numarat: preluarea si gestionarea comenzilor de client si transmiterea acestora in productie, gestionarea comenzilor de achizitie, accesul la informatii de business si transmiterea acestora dintr-un departament in altul, managementul relatiilor cu clientii, gestionarea operatiunilor financiar-contabile etc.

provocarile solutionate de nett front cu ajutorul platformei erp

Provocarile inregistrate de companie:

La inceputul activitatii, Nett Front a folosit pentru scurt timp un program clasic de contabilitate, iar, mai apoi, un sistem ERP mai simplu, pe care l-a schimbat dupa doar 3 ani, deoarece nu mai permitea gestionarea unui volum de date care era in continua crestere. Mai departe, porivit producatorului, pe parcursul a 7 ani, acesta a folosit un alt ERP, mai complex, insa care, de asemenea, a fost inlocuit fiindca nu a mai fost dezvoltat pentru a corespunde ritmului de crestere al afacerii Nett Front.

In plus, compania se confrunta cu o serie de provocari, printre care se numara si:

Lipsa acuratetei in ceea ce priveste comenzile primite de la clienti
Timpii mari de procesare a comenzilor si consumul crescut de resurse
Vizibilitate scazuta asupra datelor
Posibilitati reduse de dezvoltare datorate rigiditatii solutiei utilizate
Lipsa integrarilor cu diverse sisteme utilizate de companie
Un numar mare de activitati realizate manual

E o diferenta de la cer la pamant, adica de la un formular Excel, care era completat de mana, trimis pe mail sau pe fax, in momentul de fata, la doua clickuri distanta, clientul isi poate introduce comanda in intervalul de timp dorit si pe timpul lui.

Matei Mircea, Manager Vanzari – Nett Front

In momentul de fata, cu doua clickuri si prin automatizarea pe care am creat-o in materie de comenzi, comenzile pleaca automat in productie, adica de la o jumatate de ora, pot sa spun la cateva secunde.

Matei Mircea, Manager Vanzari – Nett Front

Trecerea la noul sistem, realizata intr-o singura noapte

Go-Live-ul, respectiv trecerea de la vechiul soft la SeniorXRP s-a realizat intr-o singura noapte, fara sa fie necesara intreruperea activitatii si fara sa afecteze clientii.

Avand in vedere ca nu am putut opri activitatea societatii noastre, trecerea la Go Live s-a realizat de pe o zi pe alta, intr-o singura noapte, asigurand colegilor de la back office si clientilor o tranzitie fara probleme.

Czink Melinda, Director Economic – Nett Front

Procesele automatizate cu ajutorul sistemului ERP

Odata cu implementarea solutiei SeniorXRP, Nett Front a automatizat o gama larga de fluxuri de lucru din companie, optimizand atat activitati din zona de productie, cat si activitati din zona administrativ-financiara, dintre care amintim:

Prelucrarea automata a comenzilor de client si lansarea acestora in productie
Listarea in masa a documentelor de business
Incarcarea si descarcarea automata a stocurilor
Gestionarea comenzilor de achizitie si realizarea automata a receptiilor
Instiintarea automata a
clientilor cu privire la stadiul comenzii
Procesarea automata a extraselor bancare si transmiterea platilor catre furnizori

Beneficiile obtinute de companie cu SeniorXRP:

 

Procesarea rapida a sute de comenzi pe zi
Simplificarea nomenclatorului de produse
Imbunatatirea relatiilor cu clientii
Scaderea procentului de erori umane
Cresterea productivitatii angajatilor
Reducerea timpilor de lucru
Conectarea tuturor fluxurilor de lucru din companie
Optimizarea proceselor de achizitie
Automatizarea operatiunilor financiar-bancare
Accesarea oricand si de oriunde a informatiilor cheie
Actualizarea in timp real a datelor de business
Acces la rapoarte si analize personalizate
Facilitarea proceselor decizionale

SeniorXRP ne ajuta sa luam decizii clare, rapide si concrete, la zi, adica informatia introdusa in sistem este cat se poate de clara si poate sa fie utilizata de oriunde, printr-un simplu click, reducand efectiv timpii de decizie.

Matei Mircea, Manager Vanzari – Nett Front

Portal Serf-Service pentru prelurea comenzilor de la clienti:

Cu SeniorXRP, clientii Nett Front au trecut de la introducerea manuala a datelor intr-un formular Excel si trimiterea acestuia prin e-mail sau fax, la plasarea comenzii din doua clickuri in cadrul Portalului Self-Service, si apoi transmiterea acesteia in productie in cateva secunde, fata de jumatate de ora cat presupunea anterior.

Una dintre cele mai importante realizari custom este modulul de comenzi, mai exact portalul self-service din SeniorXRP, unde clientii pot sa introduca rapid comenzile direct in platforma, iar cand parametri inscrisi nu corespund, sistemul ii atentioneaza cu un pop-up.

Comanda se introduce foarte simplu, e ca mersul pe jos. Avem clienti care introduc zeci de comenzi intr-un timp foarte scurt, fara niciun fel de problema. Simplitatea sistemului este una incredibila. E o diferenta de la cer la pamant.

Matei Mircea, Manager Vanzari – Nett Front

Trecerea la SeniorXRP si colaborarea cu Senior Software:

Parteneriatul cu Senior Software a sustinut dezvoltarea continua a companiei si i-a permis ca in cei 5 ani de utilizare a solutiei software SeniorXRP sa-si tripleze cifra de afaceri, ajungand in 2021 la 13,5 milioane euro.

Motivul principal pentru care am achizitionat SeniorXRP era flexibilitatea dar si faptul ca furnizorul s-a angajat sa personalizeze sistemul dupa nevoile noastre. Am inceput cu speranta ca peste 6 ani nu o sa ajungem din nou in situatia de a schimba softul si iata ca au trecut acesti ani si suntem in continuare multumiti de colaborare si inca vedem ca ne putem dezvolta impreuna.

Széll Andrea, Asistent Manager – Nett Front