Vitacom WMS ne ajuta sa controlam fluxul din depozit, iar integrarea cu celelalte solutii ne permite sa eliminam erorile si sa crestem operativitatea

Distribuitorul Vitacom Electronics a investit in tehnologii moderne pentru managementul depozitului si a devenit unul dintre putinele centre logistice din Romania ce se inscrie in directia Logistica 4.0. Robotii si sistemele folosite de Vitacom in depozit, sunt coordonate de solutia WMS de la Senior Software, aceasta fiind integrata si cu SeniorXRP – platforma ERP pentru gestionare resurse.

Unul dintre cei mai importanti distribuitori de produse si accesorii electronice din Romania, Vitacom Electronics, isi gestioneaza intreaga activitate logistica cu tehnologii de ultima generatie. In 2021, compania, care are o cifra de afaceri de peste 10 milioane de euro, s-a mutat intr-un nou spatiu logistic, de 5.000 de metri patrati, unde gestioneaza aproximativ 12.000 de articole.

Vitacom a reusit sa devina unul dintre cele mai moderne centre logistice din Romania, ce se inscrie in directia Logistica 4.0. Sistemele si robotii performanti folositi de compania din Cluj, sunt coordonati de solutia WMS - soft pentru managementul depozitului, de la Senior Software, iar printre beneficiile oferite de aceasta se numara:

Reducerea timpilor de lucru pe diferite activitati
Cresterea productivitatii angajatilor
Acuratete crescuta in activitatile de zi cu zi
Control total asupra activitatii logistice
Capacitatea de prelucrare a comenzilor de pana la 10 ori mai mare

In 2021 ne-am mutat in noul depozit pe care il gestionam cu WMS de la Senior Software. Solutia este integrata cu sistemul robotizat AutoStore [...] si cu un stivuitor VNA [...], ambele primind comenzi din WMS. Este un sistem utilizat la toate activitatile de logistica si ne permite sa avem control si precizie mare in tot ceea ce inseamna miscare de marfa.

In prezent, vorbim despre o zona compacta care eficientizeaza foarte mult activitatea colegilor nostri, un operator din depozit putand sa realizeze 150 de comenzi pe ora […] In plus, in cazul producerii unor erori, putem sa le identificam rapid si sa le remediem in cel mai scurt timp posibil

- a secificat Vasile Andrei Vita, Manager General - Vitacom.

Cu ajutorul noilor tehnologii, aceeasi activitate care inainte era realizata de 28 de angajati, in prezent este acoperita de 11 angajati.

Pe langa solutia WMS, Vitacom foloseste si sistemele: SeniorAWB – soft pentru optimizare livrari si SeniorXRP – platforma ERP pentru management resurse. Softul pentru managementul depozitului si sistemul dedicat procesului de livrare sunt perfect integrate cu platforma SeniorXRP, ceea ce permite gestionarea integrata a proceselor de business.

depozit vitacom wms gestiune depozit vitacom cu software pentru depozite

Datorita legaturii dintre WMS si SeniorXRP, comenzile sunt transmise rapid si corect catre operatori spre a fi pregatite pentru livrare, iar orice informatie despre produse si stoc […], poate fi vizualizata usor in ERP. [...] WMS ne ajuta sa controlam fluxul din depozit, iar integrarea cu celelalte solutii ne permite sa eliminam erorile si sa crestem operativitatea. Odata ce s-a realizat inchiderea automata a cutiilor, datorita integrarii cu SeniorAWB, se selecteaza imediat curierul, iar riscul de a incurca coletele este eliminat. [...]

Toate procesele din centrul logistic sunt foarte stabile si extrem de precise. Nu as schimba nimic in solutiile pe care le-am implementat si cred ca, daca ar trebui sa aleg astazi alte solutii, nu as avea ceva mai bun

- a completat Vasile Andrei Vita, Manager General - Vitacom.

Citeste comunicatul integral pe seniorsoftware.ro!

Despre Vitacom Electronics

Infiintata in 1991, Vitacom Electronics este o companie care desfasoara activitati de import si distributie de produse si accesorii electronice. Businessul are 85 de angajati si un centru logistic in Cluj, iar portofoliul de produse include: sisteme de securitate / automatizare pentru locuinte, produse electrocasnice si piese de schimb, surse de alimentare / distributie, telefone si produse audio / video, accesorii gaming si multe altele.

Despre Senior Software

Senior Software este furnizor si dezvoltator de sisteme software performante pentru managementul integrat al afacerilor. Fondata in 2003, compania a realizat peste 500 de implementari de succes, utilizand cele mai noi tehnologii. Senior Software implementeaza sisteme intuitive de tip ERP, BI, SCM, MES, E-commerce si Hardware. Compania isi desfasoara activitatea in 5 locatii din Romania (Bucuresti, Constanta, Cluj, Iasi, Timisoara), cu o echipa formata din circa 200 de angajati.

Citeste si:

Industrii

Factsheet SeniorXRP

Descarca gratuit factsheetul solutiei SeniorXRP si afla cum te poate ajuta solutia sa iti dezvolti afacerea!