SeniorXRP dispune de tehnologii de ultima generatie, fiind o aplicatie gandita si dezvoltata in asa fel incat sa raspunda la foarte multe nevoi. Beneficiem de multe facilitati si inca nu am descoperit tot ceea ce putem face cu ajutorul acestui sistem ERP. Tehnologiile de care dispunem in momentul de fata ne asigura cel putin 10 ani de stabilitate, fara sa fie necesare alte dezvoltari.

Vasile Andrei Vita, CEO – Vitacom Electronics

Implementarea solutiei SeniorXRP in cadrul companiei Vitacom Electronics

Vitacom, unul dintre cei mai mari distribuitori de produse si accesorii electronice din Romania, a redefinit procesele de lucru si a obtinut flexibilitate sporita in modul de lucru cu ajutorul solutiei SeniorXRP, platforma de dezvoltare de tip ERP de la Senior Software.

Distribuitorul dispune in prezent de procese simplificate si stabile, o eficienta crescuta in operatiunile de zi cu zi, control mai mare asupra afacerii si posibilitati extinse de dezvoltare.

Date despre companie:

Industrie:
Electronice, electrocasnice si produse IT&C

Activitati:
Import & Distributie

Cifra de afaceri:
peste 10 milioane euro

Angajati:
cca. 85

Extindere pe piata:
Romania, estul Europei si pietele vest-europene

Canale de distributie:
Online (platforme online – portal B2B, magazin online & marketplace) & offline (magazine fizice proprii si distributie prin agenti de vanzari)

Prezentarea generala a proiectului:

Scopul proiectului: Automatizarea operatiunilor si proceselor de lucru din cadrul companiei Vitacom si obtinerea unui grad de flexibilitate ridicat in gestionarea activitatilor de business

Furnizorul de solutii software:
Senior Software
Divizia:
XRP
Solutia implementata:
SeniorXRP – sistem ERP pentru managementul fluxurilor complexe de business
Go Live:
Iunie 2021
Module implementate:
Distributie, Financiar – Contabilitate, Mijloace fixe, Portal B2B, Aplicatie mobila
Prezentarea generala a proiectului de implementare sistem erp la vitacom electronics

Alegerea sistemului SeniorXRP:

Solutia SeniorXRP a fost aleasa de catre echipa Vitacom datorita flexibilitatii de care dispune aplicatia, dar si datorita modului in care aceasta s-a adaptat tipului de business realizat de catre compania din Cluj. Accesul extrem de facil la datele din sistem, volumul mare de informatii pe care le poate stoca cu usurinta in aceeasi baza de date, interfata web extrem de intuitiva si modul rapid in care poate fi personalizat sistemul pentru a raspunde in timp real cerintelor distribuitorului sunt alte functionalitati apreciate de echipa Vitacom.

Piata se schimba foarte repede, cerintele sunt tot mai mari, iar noi trebuie sa ne adaptam rapid. Prin urmare, se impunea implementarea unei solutii flexibile, ce are la baza tehnologii de ultima generatie, care sa ne permita sa realizam modificari si sa ne sustina in dezvoltarea afacerii.

Vasile Andrei Vita, CEO – Vitacom Electronics

Asteptarile companiei Vitacom de la solutia SeniorXRP

Asteptarile companiei Vitacom de la solutia SeniorXRP:

Prin implementarea SeniorXRP, Vitacom a urmarit sa gestioneze intr-o singura baza de date toate resursele companiei si sa aiba acces la tehnologii de ultima generatie care sa-i permita sa simplifice si sa eficientizeze procesele de business.

Totodata conducera Vitacom si-a dorit sa beneficieze de flexibilitate in modul de lucru si posibilitati extinse de personalizare.

Tinand cont de numarul mare de repere gestionate, de diversitatea canalelor de vanzare utilizate, dar si de dinamica pietei in care activeaza, distribuitorul si-a dorit ca solutia aleasa sa sustina dezvoltarea companiei si sa gestioneze integrat toate canalele de vanzare.

Integrarea perfecta a sistemului ERP cu celelalte aplicatii utilizate de catre companie, pentru obtinerea unui grad cat mai ridicat de operativitate si de acuratete in activitatile de zi cu zi, s-a numarat de asemenea printre asteptarile distribuitorului din Cluj.

Am cautat o solutie care sa se potriveasca pentru noi, sa avem suport si optiuni de dezvoltare. Reprezentantul Senior Software ne-a prezentat in urma cu doi ani aplicatia SeniorXRP ca fiind o solutie potrivita pentru noi si nu s-a inselat in ceea ce a spus atunci pentru ca sistemul raspunde foarte bine nevoilor noastre.

Vasile Andrei Vita, CEO – Vitacom Electronics

Trecerea la SeniorXRP si colaborarea cu Senior Software:

Etapa de implementare a solutiei SeniorXRP s-a desfasurat concomitent cu relocarea distribuitorul de produse si accesorii electronice, dar si cu implementarea unei noi solutii pentru managementul depozitului, fiind necesara reorganizarea fluxurilor de lucru si adaptarea echipei Vitacom la noile procese si tehnologii. Aceasta schimbare a presupus pentru Vitacom trecerea de la un depozit de 2.200 de metri patrati, la o locatie noua, cu un depozit de 5.000 de metri patrati, complet automatizat si cu noi spatii pentru birouri, in suprafata de 1.400 de metri patrati.

Am avut si relocare si Go Live la doua aplicatii in acelasi timp. Trebuia sa ne obisnuim cu noua locatie, cu noile tehnologii, sa fim altfel organizati, iar colegii erau familiarizati cu alte proceduri si trebuiau sa se adapteze dupa noile fluxuri, factorul uman fiind, la momentul respectiv, cea mai mare provocare.

Eu am avut incredere in implementatori si in echipa mea, care a dat dovada de deschidere si de intelegere si pot sa spun ca am trecut cu bine de aceasta etapa. Acum, colegii mei nici nu isi mai pot imagina alte proceduri pentru ca modul actual de lucru li se pare absolut normal.

Vasile Andrei Vita, CEO – Vitacom Electronics

Beneficiile inregistrate de catre Vitacom cu ajutorul sistemului SeniorXRP:

Procese de business simplificate si optimizate, flexibilitate crescuta in desfasurarea activitatii
Realizarea facila de modificari si adaptarea fluxurilor de lucru in functie de nevoile companiei
Gestionarea integrata a tuturor canalelor de vanzare si procesarea rapida a unui numar mare de comenzi
Stocarea si gestionarea unui volum imens de informatii intr-o baza unica de date
Acces facil la date actualizate, oricand si de oriunde, si vizualizarea usoara a informatiilor de interes

Beneficiile pe care le obtinem cu SeniorXRP sunt foarte multe. Am redefinit procesele, le-am simplificat si le-am eficientizat, acestea fiind in prezent stabile si foarte accesibile.

In ceea ce priveste accesibilitatea datelor, sunt foarte multumiti si colegii. Gasim repede ceea ce avem nevoie, putem sa ordonam datele conform nevoilor noastre si chiar sa facem personalizari pentru fiecare in parte.

Vasile Andrei Vita, CEO – Vitacom Electronics

Integrare cu celelalte aplicatii utilizate de catre Vitacom:

SeniorXRP a fost perfect integrata cu solutiile WMS – sistem pentru managementul depozitului si SeniorAWB – sistem pentru optimizarea procesului de livrare, puse la dispozitie tot de catre Senior Software, sistemele comunicand usor intre ele.

Astfel, compania a obtinut control si vizibilitate mai mare asupra afacerii, prin conectarea proceselor si gestionarea integrata a fluxurilor de business.

Ca urmare a legaturii cu WMS, comenzile din SeniorXRP sunt transmise rapid si corect in zona de picking, spre a fi pregatite pentru livrare, iar orice informatie despre produse si stoc, stadiul pregatirii comenzilor din depozit si nu numai, este vizualizata usor in ERP.

Datorita integrarii sistemului SeniorXRP cu aplicatia SeniorAWB, distribuitorul are control inclusiv asupra costurilor de livrare si poate sa aleaga cel mai potrivit curier in functie de pretul afisat, dar si dupa durata de livrare sau sa opteze pentru un raport intre cele doua. Fiecarui produs din SeniorXRP ii pot fi asociate informatii detaliate despre volum, greutate, dimensiuni si chiar modalitatile optime de impachetare, iar astfel calculul costurilor de transport se poate face tinand cont de toate aceste date.

Datorita integrarii solutiei SeniorXRP cu SeniorAWB, noi putem obtine cel mai bun curier pe o anumita zona, in functie de ce ne dorim sa punem in prim plan: pret, durata de livrare sau un raport intre cele doua. Astazi nu cred ca ne-am putea lipsi de aceasta aplicatie deoarece ne aduce rezultate foarte bune.

Vasile Andrei Vita, CEO – Vitacom Electronics

Flexibilitate si capabilitati avansate de personalizare:

Cu SeniorXRP, fiecare utilizator isi poate personaliza cu usurinta ecranul de pornire din aplicatie, prin adaugarea de linkuri catre cele mai accesate tipuri de documente, rapoarte sau filtre. In plus, prin intermediul panourilor laterale din aplicatie, angajatii Vitacom pot vizualiza in acelasi ecran informatii detaliate despre entitatile selectate, printr-un singur click. Distribuitorul are posibilitatea de a seta ca obligatorii anumite campuri din sistem, pentru a-i determina pe utilizatori sa includa toate informatiile necesare pentru desfasurarea optima a operatiunilor si pentru a nu le permita sa treaca la urmatorul pas daca nu s-au completat toate campurile necesare.

Consider ca flexibilitatea aceasta de a realiza setari in SeniorXRP este cel mai important lucru, pentru ca ne permite sa modelam noi anumite procese, sa facem usor modificari si sa imbunatatim modul de lucru. Nu trebuie sa mai spunem noi ca avem nevoie de anumite lucruri si ca ar trebui sa se faca dezvoltari ci, pur si simplu, se fac setari in aplicatie si asta ne ajuta foarte mult.

Vasile Andrei Vita, CEO – Vitacom Electronics

Gestionarea integrata a tuturor canalelor de vanzare:

Cu SeniorXRP, Vitacom gestioneaza integrat toate canalele de vanzare: IKA, Marketplace, magazin online, portal B2B, comert traditional. Astfel, toate comenzile de la clienti, indiferent de sursa, ajung in SeniorXRP, fiind apoi transmise in WMS spre a fi pregatite pentru livrare.

Gestionam foarte bine toate canalele de vanzare si daca o sa apara alte canale de vanzare, putem face foarte simplu setarile necesare, fara nicio problema.

Vasile Andrei Vita, CEO – Vitacom Electronics

Concluzie:

Consider ca SeniorXRP este cea mai buna solutie de pe piata, iar astazi daca ar fi sa aleg alte solutii, nu cred ca as avea una mai buna. Inca suntem departe de a utiliza tot ceea ce stie sa faca aceasta aplicatie si vom descoperi facilitati noi care ne vor ajuta sa ne imbunatatim si mai mult activitatea.

Nu as schimba nimic in ceea ce am facut si sunt de parere ca tehnologia actuala ne permite sa raspundem si viitoarelor cerinte din piata care ar putea sa apara.

Vasile Andrei Vita, CEO – Vitacom Electronics