Manipularea marfurilor in depozit este unul dintre elementele centrale ale lantului de distributie, iar dintre toate procesele logistice, pickingul produselor este una dintre activitatile cu gradul cel mai mare de incarcare si consumatoare de timp.

Functionalitatea de picking fara hartie a unui modul WMS (Warehouse Management System) integrat in ERP ofera eficienta crescuta in gestionarea depozitelor, ridicarea marfurilor si pregatirea comenzilor.

Ce inseamna picking

Order picking care, tradus in limba romana, inseamna colectarea comenzilor, se refera la procesul de selectare a produselor din stocul depozitului pentru pregatirea comenzilor.

Pickingul este o parte importanta din lantul de distributie si este considerata cea mai scumpa si laborioasa activitate din depozit, putand reprezenta pana la 50% din costurile operationale ale unui centru de distributie.

In multe depozite din Romania, pickerii care colecteaza articolele de la rafturi inca tiparesc lista de picking pe hartie. Pickingul facut de pe hartie, in timp ce este tinut dispozitivul de scanare marfa intr-o mana si carutul pentru produse in cealalta mana, implica un efort suplimentar care consuma timp si poate produce erori.

De asemenea, in momentul in care pickingul este facut in baza listelor imprimate, informatiile din depozit nu sunt actualizate in timp real, iar procesele de lucru sunt intarziate.

picking-wms-erp-soft-gestiune-depozit-warehouse-management-system-program-stocuri-bg 4

Ce este picking fara hartie – automatizarea procesului de picking cu tehnologia WMS

In depozitele moderne, activitatea de picking se face automatizat, pe baza comenzilor de client inregistrate intr-un sistem ERP (pentru gestionarea resurselor), iar colectarea produselor este executata conform traseului optim sugerat de un modul WMS (pentru managementul depozitului) integrat nativ in ERP.

Prin intermediul unui modul WMS, operatiunile din depozit sunt automatizate, produsele sunt identificate rapid, traseele de picking sunt optimizate, timpii de pregatire a comenzilor sunt scurtati, iar stocurile sunt actualizate in timp real.

Managerii din depozit pot sa prioritizeze listele de picking si sa aleaga pickerul cel mai apropiat de zona selectata de picking prin intermediul ecranului de gestionare a comenzii de ridicare.

Mai exact, cu functia de directionare, pickerii pot fi repartizati sa colecteze articolele situate in aceeasi sectiune, astfel timpul de deplasare in depozit este scurtat considerabil.

Avantajele pickingului fara hartie

Imbunatateste viteza de picking – procesul de colectare este mult mai rapid si intuitiv, prin reducerea timpului de cautare a articolelor si inlocuirea foilor de ridicare si a listelor de expediere
Creste precizia si reduce erorile – informatiile de pe dispozitive ghideaza operatorii in timpul sortarii produselor, facand posibila preluarea cat mai precisa si fara erori a comenzilor
Scurteaza perioadele de training – datorita simplitatii si ghidarii utilizatorului direct din sistem, perioada de training este scurta
Reduce impactul logisticii inverse – vizibilitatea asupra stocurilor ajuta la prevenirea comenzilor excesive sau insuficiente, eliminand impactul negativ asupra profitului
Comunicare directa prin WMS – solutiile de picking fara hartie ofera o vizibilitate in timp real asupra stocului curent si previzionat, reducand costurile si crescand profitabilitatea
picking-wms-erp-soft-gestiune-depozit-warehouse-management-system-program-stocuri-bg 3

WMS – modul pentru managementul depozitului, integrat in platforma SeniorXRP

O solutie integrata ERP, ce include un modul avansat WMS pentru managementul depozitului, elimina nevoia de sincronizare a datelor si permite o comunicare fara intreruperi, in timp real.

Modulul WMS de la Senior Software este complet integrat in platforma SeniorXRP, iar impreuna imbunatatesc distributia, cresc productivitatea, gestioneaza stocurile si imbunatatesc experienta clientilor.

Softul SeniorXRP ofera functionalitati esentiale in managementul operatiunilor din depozit, prin modulul integrat WMS, cum ar fi: activitati de picking fara hartie, impachetare, transfer si inventariere produse, toate acestea fiind realizate prin simpla scanare a codurilor de bare, direct de pe telefonul mobil sau tableta. Datorita aplicatiei mobile SeniorXRP, toate informatiile sunt transmise si actualizate in timp real, avand astfel vizibilitate asupra tuturor operatiunilor din depozit.

Picking fara hartie – rezultate garantate cu modulul WMS din platforma ERP

Modulul WMS din platforma SeniorXRP ofera vizibilitate asupra activitatilor de picking deschise, pe baza prioritatii si a starii curente. Astfel, pickingul asistat de modulul WMS:

Creste acuratetea livrarilor
Reduce timpii de inventariere
Optimizeaza spatiul de depozitare
Reduce timpul de instruire a noilor angajati
picking-wms-erp-soft-gestiune-depozit-warehouse-management-system-program-stocuri-bg 5.1

Afla mai multe detalii despre platforma pentru digitalizare SeniorXRP!

Alege solutia care acopera cu succes nevoile oamenilor din toate departamentele,
de la resurse umane si financiar pana la productie, achizitii, vanzari, B2B sau logistica.