Software ERP integrat pentru productie

ERP din Romania pentru productie

Industria productiei este extrem de dinamica si competitiva, iar pe langa activitatile din cadrul fabricii, companiile de productie trebuie sa aiba in vedere si operatiunile de achizitie si depozitare a materiilor prime, livrarea produselor finite, relatiile cu furnizorii si clientii, dar si toate situatiile de natura financiar-contabila asociate acestora. Astfel, producatorii au nevoie de un software ERP integrat pentru a gestiona eficient toate resursele pe care le implica un proces de productie optim.

Un soft ERP integrat pentru productie imbunatateste eficienta, reduce costurile, creste vanzarile si profitabilitatea si, cel mai important, permite organizatiei sa ia decizii informate si strategice. Totodata, solutia ERP ofera o eficienta operationala mai mare, fiind o metoda centralizata de gestionare a tuturor proceselor si aspectelor operationale, de la productie pana la salarizare.

Ce este un software ERP pentru productie?

Platforma completa de management al resurselor

ERP productie este un sistem de administrare a resurselor intreprinderii (Enterprise Resource Planning) utilizat pentru a planifica, gestiona si furniza functionalitati specifice care sprijina producatorii si operatiunile din sectorul de productie.

Sistemele ERP moderne de productie sunt construite pentru a se integra in mod flexibil in orice proces de business, fiind o platforma completa de management al afacerilor pentru companiile producatoare.

De ce este util un soft ERP in productie?

Functionalitati ERP Productie

Un sistem modern ERP pentru productie cuprinde liste de materiale sau retete si formule de productie, oferind totodata multiple functionalitati esentiale pentru procesul de productie, cum ar fi: planificare si programare avansata, stabilirea necesarului de materiale si managementul comenzilor de productie.

De asemenea, un sistem ERP de managementul operatiunilor de productie, potrivit pentru producatori, este capabil sa sustina orice tip de productie, avand incluse functionalitati specifice fiecaruia, precum:

• Oferte de tip proiect si posibilitatea de a genera proiecte direct din acestea, utile in cazul productiei pe baza de proiect
• Estimari de productie si configurator de produse, utilizate in scenariile de productie de unicate si serie mica
• Articole matrice, management coduri de bare, utile in productia traditionala (pe baza de comanda de client) si nu numai.

6 beneficii obtinute prin integrarea solutiei ERP pentru productie

1. Cu un sistem ERP productie automatizezi si eficientizezi procesele de business

ERP eficientizeaza si automatizeaza procesele de productie. Toate datele sunt disponibile intr-un sistem unic si centralizat, cu vizibilitate completa asupra tuturor functionalitatilor de: dezvoltare, proiectare, inventariere, achizitii, productie, finante, vanzari, livrare si altele.

In plus, progresul productiei poate fi monitorizat in timp real de catre orice angajat asignat, fara a depinde de un individ sau de o echipa. De exemplu, echipa de proiectare poate urmari progresul productiei si poate informa departamentele de achizitii si finante despre nevoia de suplimentare a materiilor prime.

Acest lucru creste eficienta, imbunatateste productivitatea si ajuta companiile sa isi mentina angajamentele fata de clienti. Totodata, prin automatizarea proceselor cu modul ERP management productie, companiile accelereaza procesul de productie in fabrica, elimina erorile si cresc semnificativ profitabilitatea.

beneficii obtinute prin integrarea solutiei software ERP pentru productie

2. Un soft ERP integrat te ajuta sa raspunzi mai rapid cerintelor pietei

ERP pentru industria productiei faciliteaza analiza datelor in timp real si ajuta companiile sa estimeze, sa planifice, sa ajusteze si sa raspunda mai bine la cerintele pietei. Factorii de decizie au acces la informatii / rapoarte generate din sistemul ERP pentru a intelege cerintele variate ale pietei si pentru a valorifica tendintele de cumparare ale clientilor.

3. Functiile de managementul productiei ale solutiei ERP te ajuta sa iei decizii strategice

O solutie ERP completa pentru productie ofera managerilor informatii detaliate si vizibilitate asupra fiecarui departament si proces de afaceri, permitandu-le sa ia decizii de business informate, exacte si in timp util. Totodata, accesul la date importante de performanta, cum ar fi vanzarile generale, marja vanzarilor si altele, ajuta companiile de productie sa isi atinga obiectivele.

4. Implementarea softului de gestiune ERP reduce costurile operationale

Un sistem ERP avansat ajuta companiile de productie sa scada costurile operationale generale prin inlocuirea proceselor manuale si consumatoare de timp cu procese automatizate si simplificate.

ERP pentru productie are capacitatea de a urmari / gestiona stocul cu acuratete si de a-l integra eficient cu planificarea productiei, eliminand astfel excesul de marfa si reducand costurile de depozitare. In plus, sistemul ERP reduce cheltuielile cu forta de munca prin cresterea eficientei angajatilor.

implementare erp gestiune productie romania

5. Cu un software ERP modern gestionezi eficient lantul de aprovizionare

Softul ERP pentru productie ofera vizibilitate si urmareste performanta furnizorilor, datele din surse interne si externe putand fi utilizate pentru planificarea si administrarea mai eficienta a lantului de aprovizionare.

Functionalitati sistem ERP productie

6. Optimizarea proceselor prin solutia ERP creste satisfactia clientilor

Planificarea exacta a productiei, controlul imbunatatit al stocurilor, optimizarea proceselor si coordonarea canalelor de distributie ajuta producatorii sa isi atinga obiectivele de livrare a produselor, acesta fiind un indicator important de performanta.

Totodata, sistem ERP pentru companiile de productie asigura accesul la date in timp real, oferind managerilor o imagine clara a nivelurilor stocurilor in orice moment.

ERP pentru fiecare tip de productie

Softul ERP pentru productie asigura un flux de informatii corecte primite in timp util, precum si o colaborare eficienta atat in cadrul companiei, cat si la nivelul lantului logistic si al retelei de parteneri.

Citeste si: ERP pentru fiecare tip de productie - ce trebuie sa urmaresti cand alegi un sistem ERP pentru fabrica ta

Functionalitati ERP productie

Functionalitati si module ale sistemului ERP productie

• CRM - gestioneaza si analizeaza relatiile si interactiunile cu clientii, construind totodata strategia de fidelizare a clientilor.
• Managementul datelor de produs - gestioneaza toate datele despre produse intr-un sistem unic centralizat, simplifica procesul de productie si reduce timpul de lansare pe piata pentru produsele noi.
• Planificare necesar de materiale - sincronizeaza cererea cu oferta, asigurand stocul optim pentru materii prime, semifabricate si produse finite.
• Achizitii - gestioneaza furnizorii si procesele de achizitie pentru a obtine cea mai buna combinatie de pret si data de livrare.
• Comenzi de productie - creeaza, actualizeaza si monitorizeaza comenzile de lucru pe tot parcursul procesului de productie.
• Management retete - retete multi-nivel, alocare automata costuri pe reteta, versiuni reteta, copiere reteta, modificare flexibila a retetelor.
• Management costuri de productie - gestioneaza si optimizeaza costurile de productie, costurile pentru manopera si aloca cheltuieli indirecte, fixe sau variabile.
• Management coduri de bare - inregistreaza tranzactii cu ajutorul codurilor de bare, ofera trasabilitate completa la nivel de lot / serie etc.
• Estimare productie - pe baza vanzarilor si a capacitatii limitate a unitatii de productie.
• Configurator produse - pe baza de caracteristici si atribute.
• Planificare necesar de materii prime si materiale - identifica stocurile critice pe materii prime si materiale.
Planificare avansata a productiei - resurse, utilaje, echipamente, forta de lucru.

Soft ERP modern potrivit oricarui tip de productie

ERP productie modern

SeniorXRP este un soft ERP modern si flexibil, cu interfata intuitiva, care se adapteaza oricarui tip de productie si se integreaza usor cu sisteme terte, specializate pe diferite tipuri de activitati.

De asemenea, platforma SeniorXRP are fluxuri de lucru complet configurabile ce cresc eficienta operationala a unei companii de productie prin gestionarea si optimizarea modului in care sunt utilizate resursele companiei.

Soft ERP modern potrivit oricarui tip de productie

Planificarea si urmarirea productiei

Cu SeniorXRP planifici in timp real toate etapele productiei, de la stabilirea necesarului de materiale
pana la livrarea produselor finite.