Capacitatea de a transforma informatiile brute in inteligenta actionabila este cruciala pentru a intelege cum putem sa deservim mai bine clientii si sa eficientizam procesele, cum sa reducem costurile si sa imbunatatim marjele de profit.

Datorita sistemului software ERP - SeniorXRP - care integreaza nativ functionalitati de Business Intelligence, procesul decizional este imbunatatit, iar utilizatorii au acces rapid la datele si informatiile de care au nevoie pentru a lua deciziile potrivite. Pe langa sustinerea in luarea deciziilor corecte, raportarea inteligenta din sistemul SeniorXRP - soft ERP din Romania - ajuta la reducerea costurilor, precum si la identificarea in timp util a oportunitatilor sau a proceselor ineficiente de business.

In continuare, vom analiza cele mai importante beneficii oferite de componenta de raportare inteligenta a sistemului informatic SeniorXRP si modalitatea in care organizatiile pot folosi tehnologia pentru a-si atinge obiectivele

1. Multiple rapoarte standard, accesibile direct din aplicatia ERP

Rapoartele disponibile standard in aplicatie le permit utilizatorilor sa acceseze rapid informatiile importante, sub forma de diagrame sau tabele.

SeniorXRP ofera utilizatorilor rapoarte financiare standard (balanta contabila, profit & loss, cashflow si multe altele) intr-un format extrem de intuitiv, permitand interpretarea facila a rezultatelor afisate.

Pe langa gama variata de rapoarte incluse standard in aplicatie, sistemul ERP SeniorXRP ofera si un set de instrumente de raportare de tip self-service cu ajutorul carora pot fi create dashboarduri personalizate pentru fiecare departament din companie. Rapoartele pot fi adaptate pentru a satisface toate nevoile, acestea fiind livrate in timp real si putand fi limitate la utilizatori autorizati.

erp cu multiple rapoarte standard, accesibile direct din aplicatie

2. Rapoarte customizabile, realizate cu minim de cunostinte tehnice

Rapoarte customizabile in soft ERP, realizate cu minim de cunostinte tehnice

Functia Designer ii ajuta pe utilizatori sa creeze rapoarte personalizate fara a fi nevoie de cunostinte aprofundate de programare.

Folosind Designerul din SeniorXRP, utilizatorii pot modifica cu usurinta setul de rapoarte si pot crea inclusiv rapoarte noi de la 0 sau pe baza unor sabloane pentru toate tipurile de rapoarte utilizate in mod frecvent in activitatile zilnice.

De asemenea, pot fi create o serie de rapoarte personalizate care ofera utilizatorilor informatii cu privire la diferite zone de business cum ar fi: achizitii, vanzari, stocuri, service, incasari, pontaj si altele.

Mai mult, aceasta componenta faciliteaza generarea unor rapoarte in format PDF cu semnatura, personalizarea rapoartelor cu sigla companiei si planificarea rapoartelor astfel incat sa ruleze la anumite intervale predefinite.

3. Raportare multidimensionala a datelor din sistemul ERP

Raportarea multidimensionala le permite utilizatorilor sa creeze rapoarte care partajeaza datele dupa dimensiuni specifice cum ar fi linia de produse, locatia si departamentul.

Sistemul avansat ERP de planificare a resurselor intreprinderii - SeniorXRP - faciliteaza raportarea multidimensionala, utilizand structuri de centre de venituri si costuri cu pana la 30 de segmente diferite, pentru a analiza datele din sistem pe mai multe dimensiuni.

Raportare multidimensionala a datelor din sistemul ERP

4. Dashboarduri personalizate si analiza KPI, in timp real

Sistem software ERP cu dashboard-uri personalizate si analiza KPI, in timp real

Tablourile de bord ofera acces rapid la rapoarte si diagrame intr-un format usor de inteles, inclusiv la starea proiectului, sarcinile si indicatorii cheie de performanta.

Toate informatiile se actualizeaza instant, iar pe baza tuturor datelor preluate din SeniorXRP se poate seta un dashboard operational personalizat care poate fi folosit de catre managerii companiei ca un panou de control asupra operatiunilor.

Totodata, dashboardurile interactive asigura vizibilitate asupra intregii afaceri si permit trecerea de la o imagine de ansamblu la detalii specifice cu un singur click.

5. Capacitati de analiza detaliata prin functia de Drill-down

Utilizatorii au posibilitatea sa faca drill-down si sa acceseze informatiile pana la cel mai mic nivel de detaliere, printr-un simplu click pe o valoare din dashboard sau din raport. Astfel, din modulul de raportare, managerii pot vedea cu exactitate situatiile specifice din spatele valorilor, rapid si usor.

De exemplu, un raport privind rezultatele performantei vanzarilor in functie de regiune poate ajuta un utilizator sa inteleaga mai bine de ce o regiune a depasit-o pe alta, analizand in detaliu datele pe acea zona. Facand click pe aceasta, utilizatorul va naviga catre informatiile specifice – in acest caz, pentru a analiza toate unitatile de lucru din regiunea respectiva si diferitele lor performante de vanzari.

Astfel, prin drill-down, utilizatorul poate sa urmareasca din aproape in aproape o situatie si sa aprofundeze mai multe niveluri de date specifice care vor fi analizate.

solutie erp care ofera capacitati de analiza detaliata prin functia de Drill-down

6. Interfata adaptata pentru dispozitivele mobile

erp mobil in distributie erp system romania pentru companii cu orice tip de operatiuni

Designul responsive ofera aceeasi experienta utilizatorului atat de pe desktop, cat si de pe dispozitivul mobil, iar graficele si dashboardurile se adapteaza automat fiecarui tip de dispozitiv, asigurand accesul la date oricand si de oriunde.

Astfel, utilizatorii aplicatiei mobile SeniorXRP acceseaza aceeasi baza de date in timp real, avand la dispozitie aceleasi informatii despre clienti, furnizori, tranzactii si nu numai, de pe orice dispozitiv.

7. Acces securizat la informatii, in baza rolurilor setate de administrator

Softul de management al resurselor intreprinderii gestioneaza tot ceea ce tine de securitatea datelor si accesul la acestea dintr-o singura locatie.

SeniorXRP ofera acces la informatii intr-un mod securizat, in functie de rolurile stabilite intern si de nevoile utilizatorilor. Astfel, utilizatorii obtin o intelegere cuprinzatoare, in timp real, asupra activitatilor de business, avand roluri corespunzatoare si drepturi in functie de necesitate (vizualizare, editare, tiparire documente etc.).

Totodata, din sistemul ERP se poate folosi raportarea online in loc de rapoartele clasice tiparite, eliminand riscul ca datele sa ajunga la persoane nedorite. In acest mod, fiecare utilizator are acces la informatiile necesare pentru a-si indeplini cel mai bine rolul si responsabilitatea.

Acces securizat la informatii in ERP, in baza rolurilor setate de administrator

Studiu de caz: Frigotehnica

"Recomand tuturor sa-si implementeze un dashboard operational pentru ca este de fapt sistemul de control al activitatilor operationale, al tuturor proceselor din companie. Orice ineficienta in procesele operationale se reflecta, mai devreme sau mai tarziu, in financiar."

Adina Cotiga, Chief Financial Officer – Frigotehnica

Soft ERP de planificare a resurselor integrat cu sistemele Business Intelligence si Corporate Performance Management

SeniorXRP integrat cu sistemul de raportare si analiza avansata SeniorVisualBI

Instrumentele de Business Intelligence colecteaza si extrag date actionabile din sistemele interne si externe, oferind informatii strategice.

Datele din sistemul SeniorXRP pot fi vizualizate si analizate in sistemul de raportare si analiza SeniorVisualBI, iar utilizatorii pot beneficia de functionalitati specifice oferite de un sistem performant de analiza vizuala, direct in cadrul sistemului.

In acest mod, orice decizie legata de afacere este bazata pe date corecte si complete, disponibile in timp real, iar utilizatorii au posibilitatea sa isi stabileasca obiective realiste.

SeniorVisualBI vine in ajutorul utilizatorilor non-tehnici cu modalitati foarte intuitive de prelucrare a datelor, precum Drag & Drop, si faciliteaza analiza unor volume foarte mari de date intr-un timp foarte scurt, printr-un numar nelimitat de grafice si vizualizari.

SeniorXRP integrat cu sistemul de raportare si analiza avansata SeniorVisualBI
Soft ERP integrat cu sistemul de planificare financiara si bugetara CPM (EPM sau BPM)

SeniorXRP integrat cu sistemul de planificare financiara si bugetara CPM (EPM sau BPM)

Un sistem CPM ofera o platforma centralizata pentru planificare, analiza si comunicare operationala si financiara.

Prin integrarea solutiei CPM (cunoscuta si ca EPM sau BPM), utilizatorii beneficiaza de un mediu multidimensional de management al performantei si pot automatiza procesele de: Planificare & Bugetare, Simulare & Previziune, Raportare & Analiza, Generare Dashboarduri si Consolidare financiara.

De asemenea, permite stabilirea unor obiective strategice generale, oferind fiecarei zone operationale acces imediat la date actualizate, in timp real.

Sistemul software CPM pentru analiza financiara si bugetara se conecteaza cu usurinta la orice baza de date sau sistem informatic utilizat de companie, consolidand eficient informatiile si oferind capabilitati de Business Intelligence, Management al performantei si Analiza predictiva intr-o singura interfata.

Vezi cum se potriveste aplicatia mobila SeniorXRP modelului tau de business!

Alege solutia care acopera cu succes nevoile oamenilor din toate departamentele,
de la resurse umane si financiar pana la productie, achizitii, vanzari, B2B sau logistica.