Ce inseamna “Capable to promise”?

Capable to Promise (CTP) inseamna in limba romana “capabil sa promita”. CTP este o functionalitate specifica sistemelor software folosite in fabrici si se refera la capabilitatea unei organizatii de a emite o promisiune realista. Companiile de productie apeleaza la functia CTP cand e necesar sa isi ia angajamente privind livrarea comenzilor catre clienti si trebuie sa tina cont de resurse, stoc, capacitatea de productie s.a.m.d.

Softurile de tip ERP sau APS care ofera functia CTP iau in considerare informatii detaliate despre: disponibilitatea resurselor (echipamente, oameni si materiale), capacitati, constrangeri, comenzi in curs sau comenzi planificate, etape din procesul de productie, lantul de aprovizionare, reteaua de furnizori si diverse reguli pentru calcularea promisiunilor exacte.

Mai mult, sistemele moderne de planificare a productiei iau in considerare chiar si date care nu sunt legate de productie, cum ar fi transportul, care permit ca datele despre livrare sa fie incluse in previziunile de productie.

Asadar, un soft pentru productie care include functia CTP ajuta compania sa ofere previziuni exacte despre ceea ce este posibil in cadrul fabricii, masurand capacitatea companiei de a promite cu adevarat rezultate reale pentru clienti.

caracteristici erp productie soft gestiune productie managementul productiei - bg 2

Cum functioneaza functia “Capable to promise” in planificarea productiei?

Functia “Capabil sa promita” dintr-un soft de productie determina cand livrarea va fi posibila utilizand un model de planificare finita. Astfel, se iau in considerare orice constrangeri ale sistemului de productie care ar putea impiedica procesul de fabricatie, iar aceste constrangeri pot include:

• Termenii de livrare pentru achizitionarea de materii prime sau piese achizitionate
• Accesibilitatea resurselor necesare
• Capacitatea de a achizitiona resursele necesare pentru subansamble sau componente de nivel inferior

Data de livrare emisa unui client intr-un scenariu “capabil sa promita” ia in considerare nu numai capacitatea de productie, ci si alte angajamente asumate de companie. Astfel, cand se primeste o comanda noua sau neasteptata de la client, functia CTP este utilizata pentru a determina cand va putea fi livrata comanda.

Scopul functiei “Capable to Promise” este, asadar, de a se asigura ca planificatorii de productie petrec mai putin timp ajustand planurile si reprogramand comenzile.

Beneficiile functiei “Capable to Promise” pentru planificarea productiei

Trasabilitate completa a stocurilor si a proceselor
Reuneste materialele, echipamentele si capacitatea de productie intr-o imagine unitara
Calculeaza potentialele probleme de achizitie prin analiza timpilor de livrare a materialelor de la furnizor
Permite crearea instantanee a unei comenzi de vanzare direct din ecranul CTP cu data promisa
Identifica rapid alte sub-constrangeri, cum ar fi ambalajul indisponibil sau alte materii prime
Revizuieste toate tranzactiile de stoc planificate, inclusiv on-hand, chitante, restante si previziuni
Afiseaza disponibilitatea si constrangerile care pot cauza o intarziere in livrarea produselor
Evalueaza cerintele fortei de munca si le compara cu programul real, existent si viitor, al fortei de munca
Blocheaza intuitiv disponibilitatea timpului de productie pe baza concediilor
Identifica usor constrangerile care afecteaza procesarea comenzilor, cum ar fi termenele de livrare pentru achizitionarea de materiale, disponibilitatea fortei de munca si capacitatea echipamentelor

SeniorXRP - ERP-ul potrivit pentru sectorul tau de activitate

SeniorXRP, platforma moderna de tip ERP furnizata de Senior Software, cuprinde un modul dedicat producatorilor si include functionalitatea ”Capable to Promise”. Astfel, softul poate realiza o analiza cuprinzatoare a orelor de functionare, a timpilor necesari pentru productie, a disponibilitatii masinilor, a capacitatii de munca, precum si a pregatirii instrumentelor si a materialelor necesare.

Combinand toate aspectele necesare pentru fabricarea unui produs, functia CTP din SeniorXRP ofera producatorilor o vizibilitate mai buna si emite in cateva secunde o data de finalizare a unei comenzi, tinand cont de toate activitatile si de intregul lant de aprovizionare. In acest fel, puteti raspunde instantaneu si precis la solicitarile clientilor, accesand in timp real informatiile de productie.

Functia “Capable to promise” din sistemul SeniorXRP permite planificatorilor sa introduca un numar de articol si o data de livrare pentru a vedea daca cererea poate fi sau nu indeplinita in intervalul de timp dat. Sistemul analizeaza stocul disponibil si capacitatea de a crea o lucrare care are data de incepere si cea de finalizare specificate. Daca data de livrare solicitata nu poate fi respectata, SeniorXRP va furniza o data de livrare realista.

In plus, odata ce a fost emisa o estimare utilizand functia CTP, platforma SeniorXRP va proiecta o data / ora de incepere si de finalizare si va afisa daca se asteapta ca lucrarea sa fie finalizata la timp, mai devreme sau mai tarziu. Daca se preconizeaza ca lucrarea va intarzia, softul de tip ERP poate determina ce criterii determina intarzierea.

Afla mai multe detalii despre platforma SeniorXRP pentru productie!

Alege solutia care acopera cu succes nevoile oamenilor din toate departamentele,
de la resurse umane si financiar pana la productie, achizitii, vanzari, B2B, sau logistica.