De ce sa alegi functionalitatea de
consolidare financiara din SeniorXRP?

Chiar daca fiecare dintre companiile aflate intr-un grup functioneaza ca entitati de sine statatoare, top-managementul va dori sa cunoasca si care este performanta la nivel de grup. Consolidarea datelor tuturor filialelor companiei contribuie la obtinerea unei imagini de ansamblu a intregii organizatii si poate fi realizata cu usurinta in SeniorXRP, prin intermediul componentei denumite Consolidare Financiara.

Aceasta functionalitate permite consolidarea datelor din mai multe filiale sau puncte de lucru in cadrul companiei-parinte. Sistemul iti ofera posibilitatea de a configura cu usurinta datele care urmeaza sa fie consolidate, precum si modul exact in care acestea vor fi consolidate.

In SeniorXRP consolidarea se desfasoara in 3 etape:

  1. Configurarea consolidarii
  2. Pregatirea datelor la nivelul fiecarei entitati
  3. Importul datelor din fiecare entitate catre compania-parinte.

 

Ce este important de avut in vedere in cadrul procesului de Consolidare Financiara?

  • Datele consolidate sunt grupate dupa exercitiile financiare, de aceea acestea trebuie sa fie definite in mod similar atat pentru filiale, cat si pentru compania-parinte. In caz contrar, datele consolidate vor fi incorecte.

 

  • Daca datele dintr-un anumit punct de lucru sunt intr-o moneda diferita fata de cea a companiei-parinte, este necesar ca acestea sa fie convertite in valuta de baza a companiei-parinte inainte de import.
  • Inainte de consolidarea datelor, este important sa revizuiesti ierahia companiilor ale caror date vor fi consolidate si sa determini care este compania parinte si care sunt punctele de lucru care raporteaza catre aceasta.

 

  • Structura planului de conturi sintetice si analitice a filialelor trebuie sa fie similara sau chiar mai detaliata decat cea a companiei-parinte. In cazul in care, de exemplu, compania-parinte are o structura mai detaliata a conturilor analitice, maparea datelor se va face defectuos.